Spelmissbruk Logo

Kindred (Unibet) stöttar ansvarsfullt spelande i Norden

Kindred Group (tidigare Unibet Group), har givit stort fokus på ansvarsfullt spelande i Norden, deras engagemang visas med en hängiven mobilapp som har potential att nå ut och hjälpa tusentals användare.

Som sponsor till ”Gambling Terapi” appen, har Kindred gjort slag i verket för att erbjuda kunder en säker och trygg spelmiljö. Appen inkluderar information och verktyg designade för att hjälpa användare att kontrollera sitt spelande. Appen var tidigare tillgänglig på sex språk, som engelska, italienska, tyska och franska. För att nå ut har spelbolaget expanderat till skandinaviska marknaden och erbjuder nu samma verktyg på svenska, danska, finska och norska.

Chef för Integritet och Spelarhållbarhets forskning på Kindred, sa: ”Det är nära Kindreds hjärtat att erbjuda en säker och trygg miljö för våra kunder, och vi kommer att fortsätta stödja projekt för att minska skadan som orsakas av casinospelande.”

Spelbolaget har lämnat in en ansökan om spellicens i Sverige. Omreglering av den svenska spelmarknaden planeras att starta i december 2019 och kommer ge ett extra lager av regler för ansvarsfullt spelande för att skydda kunder och innehåller en 18 % skatt regel, något som ger mer finansiering till förebyggande av spelberoende i Sverige och stärker konceptet ”Ansvarsfullt Spelande”.