Spelmissbruk Logo

Ansvarsfullt Spelande

För vissa kan det räcka att bestämma innan de börjar hur mycket pengar de är villiga att förlora och sedan hålla sig till det. För andra kan det vara bättre att sätta upp en mer långsiktig plan som sträcker sig över en längre tidsram. Informationen som följer är skriven för alla som behöver råd angående ansvarsfullt spelande.

Spelbegränsningar

Som sagt innan har iGaming-bolag en skyldighet att skydda allmänheten mot de tjänster de erbjuder. Kundtjänst blir ett viktigt verktyg i detta arbete. De som arbetar i kundtjänst på dessa bolag har tillgång till professionella verktyg...

Läs Mer

Ansvar inom Spelbranschen 

Ansvarsfullt spelande är en term som används av stater, spelbolag och andra som har intresse i spelmarknaden, för att söka skydda spelare från den mörka sidan av spelandet. Flera statliga myndigheter och iGaming-bolag är...

Läs Mer

10 viktiga faktorer att tänka på innan man börjar spela

  1. Använd ett konto med pengar dedikerat till spelandet. Sätt endast in pengar på detta konto som du har råd att förlora. Tänk även på hur höga dina insatser är, och hur långsiktiga dessa är givet din bankrulle.
  2. Spelandet ska inte vara en inkomstkälla.
  3. Satsa inte mer för att tjäna tillbaka pengar du förlorat.
  4. En rimlig bas för en bankrulle kan vara att räkna ut hur mycket pengar man har kvar efter månadens utgifter i snitt, och sedan sätta en procentsats av denna summa man är villig att lägga på spel varje månad.
  5. Följ upp hur mycket du vinner eller förlorar varje gång du spelar. Du kommer överraskas över hur mycket små summor blir i längden.
  6. Du kan begränsa dina insatser i förväg när du spelar online. Använd denna funktion.
  7. Spela endast på ett casino för att göra det lättare att hålla koll på din bankrulle. Detta underlättar även när du ska kontrollera dina förluster och vinster.
  8. Sätt en tidsgräns på hur länge du är villig att spela. Sätt ett alarm för att veta när du ska avsluta.
  9. Du bör alltid vara ärlig med dina spelvanor gentemot vänner och familj. Berätta när du ska spela, berätta hur lång tid och hur mycket pengar du vill spendera. De bästa råden kommer från de i din närhet. De kommer berätta om de är oroliga.
  10. Spela bör inte vara det enda du gör på din fritid, spendera tid på andra saker också.