Spelmissbruk Logo

Norsk Tipping väljer Svenska Spels Playscan för att säkerställa ansvarsfullt spelande

Norsk Tipping, ett statligt ägt aktiebolag som erhåller exekutiva rättigheter till en bredd av lotterier, sport- och casinospel som erbjuds i Norge, har utökat sina rättigheter att använda spelansvarsverktyget Playscan.
Playscan är ett av de mest populära verktyg för ansvarsfullt spelande i Skandinavien. Speloperatörer som använder Playscan vill förebygga spelproblem. Verktyget är baserat på forskning och kunskap om spelproblematik och är utvecklat av en grupp experter på spelberoende och mänskliga beteenden. Verktyget upptäcker och kommunicerar riskfulla aktiviteter till spelbolag och spelare, som hjälper spelare att hålla koll på deras spelvanor och flaggar för överdrivna beteenden till bolagen.

En spelares risknivå bestäms genom deras aktivitet och historia av spel under de senaste fem veckorna, men också genom ett självbedömningstest som görs av spelare via verktyget. Det är ibland svårt att veta exakt hur mycket spelare har spelat eller förlorat, utan att ta sig tiden att följa och kalkylera beteenden och omsatta pengar – Playscan lanserades för att hjälpa till med detta på ett försynt sätt. Verktyget används just nu av över 100,00 användare varje månad och är tillgängligt för spelare på Svenska Spel, Norsk Tipping, Miljonlotteriet och La Francaise des Jeux.